Voor therapie ondersteunende producten adviseren wij: PelviShop.nl 

Transgender en Bekkenfysiotherapie

Bekkenbodemzorg bij transgenders

FysioPelvis is een praktijk voor bekkenfysiotherapie die zich richt op het behandelen van klachten rondom het bekkengebied. De praktijk heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met uiteenlopende bekkenklachten, in de domeinen urologie, gynaecologie, proctologie en seksuologie waaronder ook transgender mannen en transgender vrouwen.

Transgenders kunnen verschillende klachten ervaren rondom het bekkengebied. Bij transgender mannen kan het bijvoorbeeld gaan om klachten als gevolg van hormoontherapie en/of een operatie waarbij de baarmoeder en/of eierstokken zijn verwijderd. Bij transgender vrouwen kan het gaan om klachten als gevolg van hormoontherapie en/of een operatie waarbij de penis en/of testikels zijn verwijderd en/of een vagina is gecreëerd.

Al onze therapeuten zijn zich bewust van de specifieke behoeften en klachten van transgenders en hebben de kennis en ervaring in huis om deze klachten te behandelen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld de bekkenbodem beoordelen en spieroefeningen aanraden of begeleiden bij bewust worden van de functie en het trainen van de bekkenbodem. 

Naast de behandeling van specifieke bekkenklachten, kan bekkenfysiotherapie ook helpen bij het verbeteren van de algemene gezondheid, conditie en seksualiteit van transgender mannen en vrouwen. Door middel van begeleiding en advies op maat kunnen onze therapeuten transgender personen ondersteunen bij het vinden van een gezond evenwicht tussen lichaam en geest. Dit doen wij in samenwerking met onze psychosomatisch fysiotherapeut.

Als praktijk voor bekkenfysiotherapie willen wij als FysioPelvis benadrukken dat iedereen welkom is, ongeacht genderidentiteit of seksuele oriëntatie. Door de jaren heen heeft onze praktijk ervaring opgedaan in het behandelen van transgenders en wij hechten veel waarde aan het bieden van een veilige en respectvolle omgeving waarin iedereen zich op hun gemak kan voelen.

Bent jij transgender en ervaar je klachten rondom het bekkengebied? Neem dan gerust contact op met ons om te bespreken wat bekkenfysiotherapie voor jou kan betekenen. Onze therapeuten staan voor je klaar en zullen er alles aan doen om je zo goed mogelijk te helpen.

Transvrouw

Wat is transgender

Transgender is een term die wordt gebruikt om mensen te beschrijven die zich niet identificeren met het geslacht dat bij hun geboorte is toegewezen. Een transgender persoon kan het gevoel hebben dat hun genderidentiteit niet overeenkomt met het geslacht dat hen bij de geboorte is toegewezen, ofwel man of vrouw.

Transgender mensen kunnen verschillende genderexpressies hebben en kunnen ervoor kiezen om hun uiterlijk en/of lichaam te veranderen om beter overeen te komen met hun genderidentiteit. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat ze hormoontherapie ondergaan of chirurgische ingrepen laten uitvoeren.

Het is belangrijk om te begrijpen dat genderidentiteit niet hetzelfde is als seksuele oriëntatie. Een transgender persoon kan elke seksuele oriëntatie hebben, net als cisgender mensen (mensen wiens genderidentiteit overeenkomt met het geslacht dat bij hun geboorte is toegewezen).

Veelgestelde vragen

Bij ons kunnen mannen, vrouwen en kinderen terecht met alle klachten die tussen de ribben en de knieën zitten. Wij zullen de klachten in kaart brengen tijdens de intake en een uitgebreid onderzoek. Samen stellen wij een behandelplan op, wanneer je bij ons aan het goede adres bent. Is dat niet het geval, dan kunnen wij samen kijken wie je dan het beste verder kan helpen/onderzoeken/behandelen.  

Uiteraard. De meeste mannen komen bij ons met blaas/prostaat/darm/buikpijnklachten of klachten op seksueel gebied. Klik hier voor meer informatie over verschillende klachten die wij behandelen.

Bekijk ook 13 praktische vragen over prostaatproblemen bij mannen

Maak een afspraak.

Wij zijn gecontracteerd met een aantal zorgverzekeraars die de belangen van zowel de patiënt als de therapeut voorop hebben staan. De behandelingen worden door niet-gecontracteerde zorgverzekeraars, afhankelijk van de polis voor een deel of in zijn geheel terugvergoed. Klik hier voor meer informatie en onze tarieven.

Ja, je kan bij ons terecht zonder verwijzing. Maak wel een afspraak met ons om langs te komen.

Onze webshop PelviShop heeft alle producten die naast de therapie of op zichzelf ondersteunend werken bij problemen in het bekken(bodem) gebied. We leggen in normale taal uit wat het is en waarvoor het gebruikt kan worden. Wij staan voor hoogwaardige kwaliteit en werken alleen met de beste merken. Ook proberen wij onderscheidend te zijn in de prijs. Wij zijn altijd bereikbaar voor vragen of uitleg over de producten.

Tijdens de (digitale) intake brengen wij samen de klachten in kaart en kunnen we een behandelplan opstellen. Wanneer de klachten beter bij een andere specialist passen, adviseren wij de juiste persoon. Blijf dus niet rondlopen met de klachten en weet dat bij ons alles bespreekbaar is. Maak eenvoudig een afspraak via onze afspraken pagina.

 

Omdat wij de aantekening seksuologie hebben, kunnen wij klachten op gebied van de seksuele functie behandelen. Denk aan erectie of ejaculatie problematiek, verminderde zin, pijnklachten, angst of problemen rondom het orgasme. 

Staat je vraag er niet bij? Kijk dan op onze veelgestelde vragen pagina of neem contact met ons op.

Wees welkom?

Wij behandelen regelmatig transgender mannen en vrouwen met specifieke klachten in onze praktijk. Maak een afspraak met ons en je krijgt een specialist die je van je klachten af helpt.

ONS TEAM

Wij werken als een team en dat merken onze patiënten

FysioPelvis is gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie. We hebben een vestiging in Rijswijk, PijnackerDen Haag en Zoetermeer. Bij ons zijn uitsluitend geregistreerde (kinder)bekkenfysiotherapeuten werkzaam. Dit betekent dat wij specialist zijn en bevoegd tot het onderzoeken en behandelen van het volledige bekkenbodemgebied.

Onze bekkenspecialisten werken gemotiveerd samen als team, houden kennis actueel en werken gericht op bewezen resultaat. Onze drive is om mannen, vrouwen, kinderen en transgenders met bekken(bodem)problematiek zo goed mogelijk te helpen. We begeleiden je graag bij een spoedig herstel.

bekkenfysiotherapeut FysioPelvis
geregistreerd bekkenfysiotherapeut
Logo FysioPelvis
Terugbelverzoek

*Nadat we uw bericht hebben ontvangen nemen we z.s.m. contact met u op.

plasdagboek

Download het gratis

Plasdagboek