Voor therapie ondersteunende producten adviseren wij: PelviShop.nl 

Bekkenbodemklachten of bekkenklachten bij mannen

Steeds meer mannen worden doorverwezen voor bekkenfysiotherapie. Bekkenklachten bij mannen zijn niet leeftijdsgebonden en vaak goed te behandelen. Blijf dus niet lopen met klachten en neem contact met ons op voor een afspraak. We helpen je graag.

Via Whatsapp zijn wij snel te bereiken op nummer 06-5777 5444.

Onze locaties te ver? Boek heel eenvoudig een online consult.

Ook zonder verwijzing kun je bij ons terecht. Maak direct een afspraak.

Bekkenfysiotherapie mannen

OOK MANNEN KUNNEN BEKKENKLACHTEN KRIJGEN

Bekkenfysiotherapie voor mannen

Klachten in de bekkenbodem. “Dat is toch iets voor vrouwen? Mannen hebben daar toch geen last van?” Dit idee bestaat bij veel mannen, maar is alles behalve waar. Blijf niet tobben met klachten aan je bekkenbodem! We kunnen je snel en effectief helpen met bekkenfysiotherapie.

Urineverlies of ontlastingsverlies

Herken je dat? Dat je bij niezen, hard lachen of bijvoorbeeld sporten wat urine of ontlasting verliest? Of dat je ineens erg nodig naar het toilet moet, maar net niet op tijd bent? Urine- of ontlastingsverlies veroorzaken veel ongemak en vaak ook schaamte. Het is een gevolg van bekkenproblemen en kan goed verholpen worden. Loop dus niet te lang met klachten door en gun het jezelf om weer zorgeloos te genieten van de dingen die je blij maken. 

Prostaatklachten bij mannen

Als je ouder wordt, neemt je prostaat vaak in grootte toe. Dit hoeft geen probleem te zijn, tenzij de prostaat je urinebuis dicht drukt. Plassen gaat dan steeds moeilijker en kan zelfs pijn gaan doen. Ook kan de prostaat tegen je blaas aandrukken, waardoor deze minder urine kan opslaan. Omdat dit proces geleidelijk verloopt raken veel mannen er aan gewend. Maar schaamte speelt ook regelmatig een rol.
Als je de symptomen op tijd herkent en contact zoekt met een bekkenspecialist, kunnen je klachten goed verholpen worden.

bekkenfysiotherapie voor mannen met last van hun prostaat

13 praktische vragen over prostaatproblemen bij mannen

De klachten die bij een vergroting horen zijn bijvoorbeeld problemen rondom het plassen, (vaak aandrang voor kleine beetjes, moeilijk op gang komen en het gevoel niet leeg te zijn, nadruppelen), klachten op seksueel gebied, pijn of andere klachten in de onderbuik of bekkenregio. Waar wijst dit op en wat kun je eraan doen? En wanneer helpt bekkenfysiotherapie?

Bekkenpijn of stuitpijn

Heb je wel eens last van pijn rondom het bekken, of je stuit? Bij eenvoudige inspanningen als bukken, opstaan, draaien of liggen kun je verrast worden door een pijnscheut. Fietsen en (hard)lopen verergeren je klachten en bij een hobbelige weg neem je liever een blokje om. 
Bekken- en/of stuitpijn kunnen je erg beperken bij je dagelijkse activiteiten. Blijf er niet mee zitten. We helpen je graag weer op weg! 

Pijn in de onderbuik of liespijn

Pijn in de onderbuik of de lies wordt vaak weggeschreven als vage klachten die met wat rust wel weer overgaan. Maar dit is onterecht! Het kan goed zijn dat liespijn of onderbuikpijn wordt veroorzaakt door bekkenproblemen. Dit veroorzaakt pijn rondom de bekkenbodem en straalt uit naar de onderbuik of liezen. De pijn kan verergeren door een onverwachtse beweging, of juist door lang zitten of staan. Het maakt dat je je behoorlijk onthand kunt voelen. 
Bekkenproblemen als deze kunnen meestal goed verholpen worden door een specialist. Een intakegesprek met een onderzoekje leveren je vaak al veel inzicht en een duidelijk behandelplan op. 

Pijn in het scrotum

Over pijn aan het scrotum wordt niet veel gesproken. Toch is het een veel voorkomend probleem bij mannen, jong en oud. Scrotumpijn ontstaat door te hoge spanning in de bekkenbodemspieren. Daardoor worden de testikels overgevoelig en dat kan vervelende pijn veroorzaken.
Scrotumpijn kan goed verholpen worden met een speciale training die in onze praktijk met veel succes wordt toegepast.

Erectiestoornis

Erectiestoornissen zijn één van de meest gehoorde bekkenbodemproblemen bij mannen. Een erectieprobleem kan betekenen dat je helemaal geen erectie meer krijgt, of tot een onvolledige erectie komt. De oorzaak ligt vaak in een verstoorde spierspanning in het bekkenbodemgebied. Een erectiestoornis kan ook gepaard gaan met pijn door verkramping. Veel mannen ervaren daarom schaamte, angst of spanning bij het vrijen, wat je natuurlijk enorm kan beperken in je levensgeluk. 

Met het verhelpen van erectieproblemen behalen wij veel succesvolle resultaten. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen. We behandelen jouw probleem met zorg en discreet. 

Obstipatie

Obstipatie komt voor bij maar liefst 30% van de Nederlandse bevolking. We spreken van obstipatie als je minder dan 3 keer per week naar het toilet kan en de ontlasting dan ook hard is. Vaak hoor je dat de oplossing zit in het eten gezonde voeding, voldoende vochtinname en beweging. Maar wellicht doe jij dit al en loop je nog steeds rond met een harde pijnlijke buik en een opgeblazen gevoelObsitpatie heeft vaak ook heel andere oorzaken. Een verstoring in de werking van de bekkenbodemspieren bijvoorbeeld. Heb je daar al eens aan gedacht? Te hoge of te lage spierspanning van de bekkenbodem zorgt er voor dat er ontlasting achterblijft in de endeldarm. Deze raakt verstopt, met obstipatie tot gevolg.
Blijf er niet te lang te lang mee rondlopen. Met de juiste oefeningen kom je vaak al een heel eind verder en voel je je al snel opgelucht.

Lees ook: 13 praktische vragen over prostaatproblemen bij mannen.

Problemen met klaarkomen

Kom je wel eens te vroeg klaar? Heb je pijn bij het vrijen of voel je zoveel spanning dat klaarkomen eigenlijk helemaal niet meer lukt? Het kan zijn dat je dan last hebt van problemen met je bekkenbodemspieren. Het goede nieuws is: dat komt vaak voor, én daar kun je iets aan doen. 

Bij zowel mannen als vrouwen spant de bekkenbodem af en toe aan naarmate de opwinding bij het vrijen toeneemt. Bij overmatige aanspanning van die spieren kun je pijn ervaren en de controle verliezen over het klaarkomen. Je komt daardoor sneller klaar dan je graag zou willen, of helemaal niet meer. Je kunt dit weer volledig onder controle krijgen door training. Onze specialisten hebben hier  ruime ervaring mee en begeleiden je graag tijdens het proces. Wij hebben geen wachtlijst dus maak een afspraak voor bekkenfysiotherapie voor mannen.

We zijn bereikbaar via Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar tussen 09.00 – 17.00 uur.

BEKKENFYSIOTHERAPIE VOOR MANNEN

Waarom FysioPelvis
Team FysioPelvis - Bekkenfysiotherapeuten

Wij zijn een hecht team van geregistreerde bekkenfysiotherapeuten en dat is uniek, omdat de meeste fysiotherapeuten solo werken. Dankzij onze kennis en ervaring in het bekkengebied kunnen wij voor 99% vaststellen wat de oorzaak van je klacht is en hoe dit het beste behandeld kan worden.

Team FysioPelvis - Bekkenfysiotherapeuten
plasdagboek

Download het gratis

Plasdagboek

Per 1 maart verwelkomen wij 2 nieuwe disciplines in het bekkencentrum.

Ruth Vis

Othomoleculair diëtist met expertise op: hormonale disbalans, (overgangsklachten, PCOS en menstruatieklachten).

Emma Beckers

Psycholoog met als expertise klachten op seksueel gebied en seksueel trauma.