Voor therapie ondersteunende producten adviseren wij: PelviShop.nl 

Kosten en vergoeding

Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Dan ben je dat ook voor bekkenfysiotherapie. Neem contact op met je verzekeraar om de vergoeding voor je behandeling te controleren. Dit loont vaak echt de moeite.

Je kunt bij ons ook zonder verwijzing terecht. Maak direct een afspraak.

Onze locaties te ver? Boek heel eenvoudig een online consult.

We zijn ook via Whatsapp bereikenbaar op het nummer 06 5777 5444.

Vergoeding bekkenfysiotherapie

FysioPelvis werkt samen met de meeste Nederlandse zorgverzekeraars. Met A.S.R., D.S.W., Caresq, V.G.Z., Menzis en alle bijbehorende dochterondernemingen hebben wij een zorgcontract. Deze verzekeraars hebben hun patiëntenzorg voorop staan, net als wij. Zij stellen ons in staat om jou de best mogelijke behandeling te bieden. Een behandeling bij FysioPelvis wordt door deze zorgverzekeraars dan ook vergoed.

Heb je een andere zorgverzekeraar? Dan kun je natuurlijk ook bij ons terecht. Afhankelijk van je polis krijg je bovendien nog steeds een gedeelte tot alle behandelkosten vergoed. Bijvoorbeeld ONVZ is een restitutie verzekering dat betekent dat 100% van de kosten worden terug vergoed na indienen bij de verzekeraar. Het loont dus de moeite om even contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Zij checken de vergoeding van bekkenfysiotherapie graag voor jou.

 • Ben je aanvullend verzekerd bij een van onze gecontracteerde partijen dan worden je kosten 100% vergoed.
 • Ben je aanvullend verzekerd bij een niet gecontracteerde partij dan kost het rond de €15,- per behandeling.
 • Ongeacht waar je verzekerd bent en of je een aanvullende verzekering voor bekkenfysiotherapie hebt. Heb je met een verwijzing waarop staat ‘urineverlies’ altijd recht op 9 behandelingen uit de basisverzekering.
 • FysioPelvis heeft een behandelgemiddelde van 5 behandelingen.
 • Kinderbekkenfysiotherapie wordt altijd vanuit de basisverzekering vergoed.

Ons bekkencentrum is vanaf 2024 opnieuw aangesloten bij de zorgverzekeraars Zorg en Zekerheid én ONVZ. Dankzij het wegvallen van enkele eisen zijn wij weer bij aangesloten bij deze zorgverzekeraars en kunnen we weer doen waar we het beste in zijn en waar ons hart ligt: mensen helpen.

We zijn bereikbaar via Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.

Kosten bekkenfysiotherapie

Als je verzekerd bent bij een verzekeraar waar wij geen contract mee hebben, factureren wij die via Infomedics. Na het indienen van deze rekening bij je verzekeraar, krijg je het grootste gedeelte of zelfs het volledige bedrag vergoed.
Wanneer je een verwijzing hebt voor urine-incontinentie, ontvang je 9 extra behandelingen vanuit de basisverzekering.

Heb je een aanvullende verzekering bij een verzekeraar waar wij mee samenwerken? Dan worden de behandelkosten direct doorgestuurd naar de verzekeraar. Wel zo prettig.

Als je geen aanvullende verzekering hebt, sturen we de factuur per e-mail naar jou toe. Dit geldt ook als je door je tegemoetkoming vanuit de aanvullende verzekering heen bent. Of als je verzekerd bent bij een andere verzekeraar. Je kunt dan zelf contact opnemen met je verzekeraar om een vergoeding aan te vragen.

De betaaltermijn van onze facturen is twee weken. Let op: als je de factuur aan jouw adres is verzonden, dan verwachten we dat deze binnen twee weken is voldaan. De financiële afhandeling door jouw verzekeraar aan jou, staat daar los van. 

In de afbeelding hierboven vind je alle info over de lopende contracten met verzekeraars. Daarnaast hebben wij een contract met de COA. Deze is uitsluitend voor asielzoekers met een chronische aandoening en verwijzing.

 • Intake, onderzoek en diagnose: €90,- (1 uur)
 • Losse intake / onderzoek: €50,- (30 minuten)
 • Behandeling bekkenfysiotherapie: €50,- (30 minuten)
 • E-consult: 37,-
 • Niet nagekomen of te laat afgemelde behandeling: €33,-
 • Met een verwijzing van de huisarts of specialist voor urineverlies, wordt de behandeling (eenmalig) 9 keer vergoed uit de basisverzekering. Dit betekent dat de behandelingen van je eigen risico afgaan.
 • Kinderbekkenfysiotherapie tot 18 jaar wordt altijd vergoed.

Let op! We herinneren je per mail en sms aan je geplande afspraken via onze afsprakenapp. Kun je toch niet komen op een afspraak? Geen probleem. Maar meld je wel even af tot 24 uur voor het consult. Anders zijn we genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Het tarief voor niet nagekomen afspraken is €33,00.

Afzeggen of wijzigen kan telefonisch of per e-mail. Ook in het weekend of de avond kun je afzeggen of wijzigen. 

plasdagboek

Download het gratis

Plasdagboek