Voor therapie ondersteunende producten adviseren wij: PelviShop.nl 

Veelgestelde vragen

Veel vragen zijn al eerder gesteld. We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. Meer vragen? We horen het graag!

Je kunt bij ons ook zonder verwijzing terecht. Maak direct een afspraak.

Onze locaties te ver? Boek heel eenvoudig een online consult.

We zijn ook via Whatsapp bereikenbaar op het nummer 06 5777 5444.

Veelgestelde vragen

Bij ons kunnen mannen, vrouwen en kinderen terecht met alle klachten die tussen de ribben en de knieën zitten. Wij zullen de klachten in kaart brengen tijdens de intake en een uitgebreid onderzoek. Samen stellen wij een behandelplan op, wanneer je bij ons aan het goede adres bent. Is dat niet het geval, dan kunnen wij samen kijken wie je dan het beste verder kan helpen/onderzoeken/behandelen.  

Via onze contact pagina staan alle mogelijkheden om contact met ons op te nemen. Ook het verzoek om teruggebeld te worden kan je hier indienen.

Het verzetten van een afspraak kan alleen door te bellen naar 088 777 5444

Wij zijn bereikbaar via Whatsapp voor:

  • Aanvullende vragen voor of na een bezoek.
  • Het maken van de eerste afspraak.
  • Het afzeggen* van een bestaande afspraak.

* Afspraken die niet binnen 24 uur van te voren worden afgemeld, worden in rekening gebracht. Het tarief voor niet nagekomen afspraken is €35,00 euro. Wijzig je afspraak dus op tijd. Dit kan ook in de avond of in het weekend per e-mail of per telefoon.

Uiteraard. De meeste mannen komen bij ons met blaas/prostaat/darm/buikpijnklachten of klachten op seksueel gebied. Klik hier voor meer informatie over verschillende klachten die wij behandelen.

Bekijk ook 13 praktische vragen over prostaatproblemen bij mannen

Maak een afspraak.

Wij zijn gecontracteerd met een aantal zorgverzekeraars die de belangen van zowel de patiënt als de therapeut voorop hebben staan. De behandelingen worden door niet-gecontracteerde zorgverzekeraars, afhankelijk van de polis voor een deel of in zijn geheel terugvergoed. Klik hier voor meer informatie en onze tarieven.

Jazeker, bij ons is ook een geregistreerd kinderbekkenfysiotherapeut werkzaam. Behandelingen van kinderen onder de 18 worden altijd vergoed. 

Als geregistreerd bekkenfysiotherapeuten zijn wij bevoegd tot inwendige onderzoeken om de klachten nog beter in kaart te krijgen en een accurate diagnose te stellen. Ook kan er dan gecontroleerd worden of de oefeningen op de juiste manier worden uitgevoerd en wat de progressie is.

Ja, je kan bij ons terecht zonder verwijzing. Maak wel een afspraak met ons om langs te komen.

We kunnen afspraken inplannen op een van onze locaties. Komt het de ene keer beter uit op de ene, maar de volgende keer op de andere. Geen probleem. De behandelend therapeut kan samen kijken welk moment/locatie het beste geschikt is voor de volgende afspraak. Ook doen wij online consulten via videobellen. Je ontvangt dan een link waarmee je in de digitale behandelkamer kan komen wanneer de therapeut je binnenlaat. Er kunnen tot 4 mensen tegelijk in de kamer dus mocht er een tolk of partner digitaal mee willen doen, is dat geen probleem.

Tot 24u van tevoren kunnen wij de afspraken cancellen of verzetten. Dit kan 24/7 via sms/whatsapp/e-mail of de voicemail inspreken wanneer de telefooncentrale niet bereikbaar is. 

Omdat wij tijd reserveren zijn wij helaas genoodzaakt om te laat afgemelde afspraken in rekening te brengen. Wij kunnen zo kort van tevoren niet meer iemand anders helpen in dit tijdsblok.

Onze webshop PelviShop heeft alle producten die naast de therapie of op zichzelf ondersteunend werken bij problemen in het bekken(bodem) gebied. We leggen in normale taal uit wat het is en waarvoor het gebruikt kan worden. Wij staan voor hoogwaardige kwaliteit en werken alleen met de beste merken. Ook proberen wij onderscheidend te zijn in de prijs. Wij zijn altijd bereikbaar voor vragen of uitleg over de producten.

Tijdens de (digitale) intake brengen wij samen de klachten in kaart en kunnen we een behandelplan opstellen. Wanneer de klachten beter bij een andere specialist passen, adviseren wij de juiste persoon. Blijf dus niet rondlopen met de klachten en weet dat bij ons alles bespreekbaar is. Maak eenvoudig een afspraak via onze afspraken pagina.

Jazeker, wij behandelen triggerpoints in het bekken(bodem) gebied. Waar een algemeen fysiotherapeut stopt, gaan wij verder in dit gebied omdat wij meer bevoegdheden hebben en de opleiding dry needling in het bekkengebied hebben kunnen volgen.

Het is juist heel zinvol om van tevoren langs te komen. Tijdens deze behandeling(en) kunnen wij de functie, locatie en coördinatie van de bekkenbodem in kaart brengen. Zo kan er na de operatie sneller en efficiënter gerevalideerd worden in plaats van in een net geopereerd gebied pas te leren voelen.

Graag zelfs, preventief leren stabiliseren en al uitleg over houding/beweging tijdens de zwangerschap voorkomt klachten op een later moment. Het is makkelijker om te leren voelen en te trainen in een gebied wat niet pijnlijk is. Hoe sterker het gebied is en hoe netter er bewogen wordt, hoe minder kans op klachten tijdens de verdere zwangerschap en na de bevalling.

Na 6 weken als de nacontrole door de verloskundige geweest is, kunnen wij het post partum consult (bekkenbodem check) doen. Dit is een inwendig bekkenbodem onderzoek naar functie en herstel van de bekkenbodem zelf, de stand van de organen (verzakkingen) en of het algehele herstel goed verloopt. 

Wanneer je eerder wil langskomen, kunnen wij alvast een opstapje maken door naar houding en beweging kijken en adviezen geven hoe bijvoorbeeld de baby op te tillen, neer te leggen en houdingen voor (borst)voeding bespreken. De oefeningen zullen nu nog puur functioneel gericht zijn. 

Omdat wij de aantekening seksuologie hebben, kunnen wij klachten op gebied van de seksuele functie behandelen. Denk aan erectie of ejaculatie problematiek, verminderde zin, pijnklachten, angst of problemen rondom het orgasme. 

Jazeker, wij werken met emg metingen en kunnen spierprikkelen. Om de waardes nog beter in kaart te brengen en nog specifieker te behandelen, werken wij met de MAPLe.

Bekijk ook onze pagina over de MAPLe probe.

bekkenfysiotherapeut FysioPelvis

We zijn bereikbaar via Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur.

plasdagboek

Download het gratis

Plasdagboek