Voor therapie ondersteunende producten adviseren wij: PelviShop.nl 

Bekkenbodemklachten of bekkenklachten bij kinderen

Ook kinderen kunnen last hebben van klachten in het bekkengebied. Die komen zelfs vaker voor dan je misschien denkt. De meest voorkomende klachten bij kinderen zijn plasproblemen, poepproblemen en buikpijnklachten. Deze kunnen wij goed verhelpen op een speelse manier. 

Ook zonder verwijzing kun je bij ons terecht. Maak direct een afspraak.

Onze locaties te ver? Boek heel eenvoudig een online consult.

We zijn ook via Whatsapp te bereiken op het nummer 06 5777 5444.

Kinderen kussengevecht aan het houden

KINDERBEKKENFYSIOTHERAPIE

Kinderbekkenfysiotherapie

Zindelijk worden is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. En het omvat meer dan alleen op tijd naar het toilet gaan. Wist je dat maar liefst tien procent van de kinderen op de basisschool nog niet helemaal zindelijk is? En dat de schaamte die daarmee gepaard gaat met de jaren groter wordt? Je kind heeft waarschijnlijk vaak pijn in de buikstreek of het bekken, maar praat er niet gemakkelijk over. Dit kan goede schoolprestaties in de weg staan en zelfs diepe invloed hebben op het welzijn van je kind.

Bekkenfysiotherapie kan jullie heel goed op weg helpen. Kinderen leren nieuwe vaardigheden en gewoonten nog gemakkelijk aan. Als je de symptomen van bekkenbodemproblemen herkent en direct hulp bij ons zoekt, kunnen we er samen voor zorgen dat je kind zich snel beter voelt en de klachten zelf onder controle krijgt. Daar word natuurlijk niet aleen jij, maar ook je kind weer blij van! 

Is je kind nog niet zindelijk?

Niemand wordt zindelijk geboren. De vaardigheden van zindelijk zijn, worden ons aangeleerd. Als jong kind leer je de signalen van aandrang herkennen. Maar ook het leren aanvoelen of je blaas goed leeg is, en het aannemen van een goede zithouding zijn heel belangrijk. Dat is niet altijd vanzelfsprekend voor een kind en kan chronische bekkenbodemproblemen veroorzaken. Het verlies van urine of ontlasting zijn het gevolg. 
De specialisten van FysioPelvis hebben veel ervaring met het begeleiden van kinderen met zindelijkheidsproblemen. We helpen je kind op een speelse manier naar droge, blije dagen.

Bekkenpijn of stuitpijn

Ook kinderen kunnen last hebben van bekkenpijn of stuitpijn. Maar vaak vinden zij het nog moeilijk om hier woorden aan te geven. Misschien merk je dat je kind niet meer zorgeloos speelt en rent. Dat het ineens een beetje hinkt, met een beentje sleept, of de rug wat laat hangen. Dit kunnen allemaal symptomen zijn van een verstoring in het bekkengebied. 

Je kind hoeft deze pijn niet te ervaren! Bekken- en stuitpijn kunnen goed en snel worden verholpen met enkele consults bij onze kinderbekkenfysiotherapeut.

Pijn in de onderbuik of liespijn

Als de spieren in de bekkenbodem of onderbuik overbelast zijn, kan je kind veel pijn ervaren. Deze pijn kan ook uitstralen naar de liezen en benen, wat je kind enorm kan beperken in alles wat het doet. Laat je kind hier niet te lang mee doorlopen, maar maak een afspraak bij ons. Dat kan zelfs zonder verwijzing. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je kind graag weer in beweging komt.

We zijn bereikbaar via Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar tussen 09.00 – 17.00 uur.

KINDERBEKKENFYSIOTHERAPIE

Waarom FysioPelvis
Team FysioPelvis - Bekkenfysiotherapeuten

Wij zijn een hecht team van geregistreerde bekkenfysiotherapeuten en dat is uniek, omdat de meeste fysiotherapeuten solo werken. Door onze kennis en ervaring in het bekkengebied kunnen wij voor 99% vaststellen wat de oorzaak van een klacht is en hoe dit het beste behandeld kan worden.

Team FysioPelvis - Bekkenfysiotherapeuten
plasdagboek

Download het gratis

Plasdagboek

Per 1 maart verwelkomen wij 2 nieuwe disciplines in het bekkencentrum.

Ruth Vis

Othomoleculair diëtist met expertise op: hormonale disbalans, (overgangsklachten, PCOS en menstruatieklachten).

Emma Beckers

Psycholoog met als expertise klachten op seksueel gebied en seksueel trauma.