Voor therapie ondersteunende producten adviseren wij: PelviShop.nl 

Bekkenklachten of bekkenbodemklachten bij vrouwen

Voelt eindeloos lachen met vriendinnen voor jou als verleden tijd? Of kun je nauwelijks nog een blokje om wandelen door stekende pijnen? Je bekken is een belangrijk onderdeel van je lichaam, waar veel functies samen komen. Laat je levensgeluk niet beperken door ongemakken die wij goed voor je kunnen verhelpen.

Ook via Whatsapp zijn wij te bereiken op het nummer 06 5777 5444.

Onze locaties te ver? Boek heel eenvoudig een online consult

We werken niet met wachtlijsten. Heb je een klacht? Dan helpen wij je direct.

Bekkenfysiotherapie vrouwen

BEKKENFYSIOTHERAPIE

Bekkenfysiotherapie voor vrouwen

Het bekken heeft een belangrijke functie in het vrouwelijk lichaam. Een zwangerschap kan bijvoorbeeld belastend zijn voor het bekkengebied. Er verandert veel in je bekkengebied in korte tijd. Vaak gaan bekkenklachten na de bevalling vanzelf weer over. Maar het kan ook zijn dat je pijn of andere klachten blijft houden. Het is daarom raadzaam om een bekkenbodem check te doen. 

Bekkenklachten hebben bovendien lang niet altijd te maken met een zwangerschap. Pijn in je bekkengebied kan vele oorzaken hebben. En het kan je dagelijks leven enorm beperken. Weet dat je bij ons terecht kunt voor al je vragen en onzekerheden.

Urineverlies of ontlastingsverlies

Problemen als urineverlies of ontlastingsverlies komen vaak voor bij vrouwen. Vooral als je net bent bevallen kan het zijn dat je hier nog even hinder van ondervindt. Wees mild voor jezelf. Je bekken en bekkenbodem hebben een bijzonere prestatie geleverd. Het kan zomaar negen maanden duren voordat je volledig van je bevalling bent hersteld. Oefeningen kunnen je helpen je bekken en bekkenbodem te versterken. Daardoor zijn urineverlies en ontlasting verlies sneller verholpen. 

Ook als je ouder wordt, kunnen problemen met het ophouden van urine of ontlasting een grotere rol gaan spelen. En misschien vraag je je af waarom. Vroeger rende je toch moeiteloos kilometers hard? Toen ving je toch makkelijk een hevige niesbui op? En kon je avonden lang schaterlachen met vriendinnen? 

Als je bedenkt dat je bekkenbodem in de loop van je leven veel te verduren heeft gehad, kun je het vast beter plaatsen. De spieren in je bekkengebied verslappen bovendien naarmate je ouder wordt door hormonale veranderingen, met alle gevolgen van dien. Het goede nieuws is dat je deze spieren kunt trainen. En dat wij al heel veel vrouwen succesvol van urineverlies en ontlasting verlies af hebben geholpen. 

Bekkenpijn of stuitpijn

Heb je wel eens last van pijn rondom het bekken, of je stuit? Neemt deze pijn vaak toe bij vermoeidheid of bewegingen als bukken, opstaan, draaien of liggen? Fietsen en lopen verergeren je klachten en bij een hobbelige weg neem je liever een blokje om. 
Bekken- en/of stuitpijn kunnen je erg beperken bij je dagelijkse activiteiten. Blijf er niet mee zitten. We helpen je graag weer op weg! 

Pijn in de onderbuik of liespijn

Pijn in de onderbuik of de lies wordt vaak weggeschreven als vage klachten die met wat rust wel weer overgaan. Maar dit is onterecht! Het kan goed zijn dat liespijn of onderbuikpijn wordt veroorzaakt door bekkenproblemen. Dit veroorzaakt pijn rondom de bekkenbodem en straalt uit naar de onderbuik of liezen. De pijn kan verergeren door een onverwachtse beweging, of juist door lang zitten of staan. Het maakt dat je je behoorlijk onthand kunt voelen. 
Bekkenproblemen als deze kunnen meestal goed verholpen worden door een specialist. Een intakegesprek met een onderzoekje leveren je vaak al veel inzicht en een duidelijk behandelplan op. 

We zijn bereikbaar via Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar tussen 09.00 – 17.00 uur.

BEKKENFYSIOTHERAPIE

Waarom FysioPelvis

Team FysioPelvis - Bekkenfysiotherapeuten

Wij zijn een hecht team van geregistreerde bekkenfysiotherapeuten en dat is uniek, omdat de meeste fysiotherapeuten solo werken. Dankzij onze kennis en ervaring in het bekkengebied kunnen wij voor 99% vaststellen wat de oorzaak van je klacht is en hoe dit het beste behandeld kan worden.

Team FysioPelvis - Bekkenfysiotherapeuten
plasdagboek

Download het gratis

Plasdagboek