Voor therapie ondersteunende producten adviseren wij: PelviShop.nl 

Bekkenbodem en Bekkenbodemfysiotherapie

Wat is een Bekkenbodemfysiotherapeut?

Het woord “bekkenbodemfysiotherapeut” komt geregeld voor, maar het is belangrijk om te weten dat dit niet de correcte titel is. De juiste titel is “bekkenfysiotherapeut”. Professionals die opgeleid zijn in deze specialisatie worden bekkenfysiotherapeuten genoemd.

Een geregistreerde bekkenfysiotherapeut heeft een specifieke afgeronde opleiding gevolgd en beschikt over de benodigde training en kennis om klachten in het bekkengebied adequaat te behandelen. Wanneer je de term “bekkenbodemfysiotherapeut” tegenkomt, is het cruciaal om te controleren of de betreffende therapeut daadwerkelijk geregistreerd is als bekkenfysiotherapeut. We raden sterk af om door te verwijzen naar professionals die deze specifieke registratie niet hebben. Veiligheid en kwaliteit staan voorop bij de behandeling van bekkenklachten. Kies daarom altijd voor een geregistreerde bekkenfysiotherapeut.

1. Wat is de Bekkenbodem?

De bekkenbodem is een groep spieren die de basis van het bekken vormen. Deze spieren ondersteunen bij mannen de blaas, prostaat en darmen. Bij vrouwen de blaas, baarmoeder en darmen. Een goed functionerende bekkenbodem is essentieel voor het voorkomen van klachten aan het bekken en bekkenbodem .

bekkenbodem spier

2. Belang van Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie (soms ook bekkenbodemfysiotherapie genoemd) richt zich op het behandelen van klachten die ontstaan door problemen met de bekkenbodemspieren. Dit kan variëren van incontinentie tot pijnklachten in het bekkengebied. Een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut, zoals bij FysioPelvis, kan je helpen deze spieren te trainen en te versterken.

3. Bekkenbodem Oefeningen voor Vrouwen en Mannen

Het trainen van de bekkenbodem is niet alleen voor vrouwen. Mannen kunnen ook profiteren van bekkenbodemoefeningen, vooral als ze klachten ervaren zoals een verkrampte bekkenbodem. Oefeningen variëren van eenvoudige aanspan- en ontspanningstechnieken tot geavanceerdere technieken die gericht zijn op specifieke bekkenbodemklachten.

4. Symptomen van een Verkrampte Bekkenbodem

Een verkrampte bekkenbodem kan leiden tot pijn in het bekkengebied, problemen met plassen en ontlasten, en seksuele problemen. Het is essentieel om deze symptomen vroegtijdig te herkennen en hulp te zoeken bij een specialist zoals FysioPelvis.

Bekkenfysiotherapie veelgestelde vragen

5. Hoe FysioPelvis je kan helpen

Bij FysioPelvis hebben we jarenlange ervaring in het behandelen van bekkenbodemklachten. Of je nu last hebt van incontinentie, pijn in het bekkengebied, of andere gerelateerde problemen, ons team van specialisten staat klaar om je te helpen.

Veelgestelde vragen

Klachten kunnen variëren van incontinentie, pijn in het bekkengebied, seksuele problemen tot problemen met plassen en ontlasten.
Symptomen kunnen variëren van pijn en ongemak in het bekkengebied tot problemen met plassen, ontlasten en seksuele problemen.
Door regelmatige bekkenbodemoefeningen en begeleiding van een gespecialiseerde bekkenbodemfysiotherapeut.

Een groep spieren die de basis van het bekken vormen en essentieel zijn voor het ondersteunen van de blaas, prostaat en darmen bij Mannen. En bij vrouwen de blaas, baarmoeder en darmen.

Staat je vraag er niet bij? Kijk dan op onze veelgestelde vragen pagina of neem contact met ons op.

Hulp nodig?

Wij behandelen dagelijks mensen met bekkenbodem klachten en meer in onze praktijk. Maak een afspraak met ons en je krijgt een specialist die je van je klachten af helpt.

ONS TEAM

Wij werken als een team en dat merken onze patiënten

FysioPelvis is gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie. We hebben een vestiging in Rijswijk, PijnackerDen Haag en Zoetermeer. Bij ons zijn uitsluitend geregistreerde (kinder)bekkenfysiotherapeuten werkzaam. Dit betekent dat wij specialist zijn en bevoegd tot het onderzoeken en behandelen van het volledige bekkenbodemgebied.

Onze bekkenspecialisten werken gemotiveerd samen als team, houden kennis actueel en werken gericht op bewezen resultaat. Onze drive is om mannen, vrouwen, kinderen en transgenders met bekken(bodem)problematiek zo goed mogelijk te helpen. We begeleiden je graag bij een spoedig herstel.

bekkenfysiotherapeut FysioPelvis
geregistreerd bekkenfysiotherapeut
Logo FysioPelvis
Terugbelverzoek

*Nadat we uw bericht hebben ontvangen nemen we z.s.m. contact met u op.

plasdagboek

Download het gratis

Plasdagboek

Per 1 maart verwelkomen wij 2 nieuwe disciplines in het bekkencentrum.

Ruth Vis

Othomoleculair diëtist met expertise op: hormonale disbalans, (overgangsklachten, PCOS en menstruatieklachten).

Emma Beckers

Psycholoog met als expertise klachten op seksueel gebied en seksueel trauma.