Patiënt kunnen voor alle bekken en bekkenbodem gerelateerde klachten naar ons doorverwezen worden. Wij hebben het voor verwijzers makkelijk gemaakt met alle directe links en gegevens op deze pagina.
Al onze specialisten zijn geregistreerd bekkenfysiotherapeut.
Verwijs patiënten eenvoudig naar ons door via ZorgDomein.
Wilt u als specialist, huisarts, collega, seksuoloog, psycholoog of verloskundige een patiënt naar ons doorverwijzen, dan kan dat via Zorgdomein of via ons e-mailadres info@fysiopelvis.nl. Mochten er onderzoeken of testen gedaan zijn, zouden wij graag de uitslagen ontvangen, zodat wij ons goed kunnen voorbereiden. Zodra wij de doorverwijzing hebben ontvangen, zullen wij de patiënt benaderen voor het maken van een afspraak.
Voor direct overleg zijn wij per chat bereikbaar via Siilo en het patientenoverleg (zorgdomein).
Dit begint met heldere, veilige communicatie en een efficiënte manier van werken. Wij zijn aangesloten bij ZorgDomein zodat u uw patiënten via een slimme, digitale én veilige oplossing naar ons kan verwijzen.
Contactgegevens
FysioPelvis Rijswijk
Doctor H.J. van Mooklaan 33
2286 BB Rijswijk
T. 088 777 5444
E. info@fysiopelvis.nl
FysioPelvis Den Haag
Van Zeggelenlaan 135
2524 AD Den Haag
T. 088 777 5444
E. info@fysiopelvis.nl
FysioPelvis Pijnacker
Floralaan 6
2643 HC Pijnacker
T. 088 777 5444
E. info@fysiopelvis.nl
HANDIG OM TE WETEN
Een flowmetrie meting wordt verricht wanneer je moeite hebt met plassen (obstructie -> kan door vergrote prostaat of bij kinderen kleppen of hesitatie door een gespannen bekkenbodem of ook prostaat), twijfelt of je functioneel plast (op het goede moment gaat wanneer je aandrang voelt en of je leeg kan plassen) maar ook na een operatie, bij een verzakking, na een bevalling, bij veel blaasontstekingen of na het verwijderen van een katheter.
Een flowmeting is een onderzoek waarbij tijdens het plassen door eenvoudige meting de hoeveelheid urine en de snelheid en kracht van de urinestraal gemeten wordt.
Het is een uitwendig onderzoek waarbij een deel van de functie van de blaas in kaart wordt gebracht. Bij plasklachten is het belangrijk voor de bekkenfysiotherapeut om over deze gegevens te beschikken, alvorens we jouw klachten kunnen behandelen. Ook kunnen wij de verwijzers extra informatie verschaffen en scheelt het weer een bezoek aan het ziekenhuis waar je met een volle blaas soms lang in de wachtkamer moet zitten. -> hier gaan urologen en huisartsen heel goed op.
Met een flowmeting (straalmeting) onderzoeken we hoe krachtig de urinestraal is. Kom met een volle blaas naar de afspraak. Dit houdt in dat je 2 uur van tevoren nog mag plassen maar daarna probeert de urine op te houden. In deze 2 uur is het de bedoeling dat je wel blijft drinken (0,5-1 liter). In de praktijk hebben wij een speciaal toilet met meetapparatuur. De hele blaas wordt leeggeplast op het toilet waarbij de plasstraal in een grafiek geregistreerd wordt. Zo kunnen wij in kaart brengen hoe de functionaliteit van het plassen is en kunnen wij hierop inspelen in de behandeling.
Speciaal voor verwijzers hebben wij een nieuwsbrief samengesteld met relevante informatie voor verwijzers over het bekken en onze diensten. Schrijf je hieronder in en blijf op de hoogte van al het nieuws, regelgeving en meer.
Download het gratis
Plasdagboek